Kirjaesitelmä

Johdanto

Päätin tehdä kirjaesitelmän/-arvostelun C.S. Lewisin klassikkokirjasarjan kolmannesta kirjasta. Olen itse lukenut kaksi ensimmäistä Narnia-kirjaa, sekä olen nähnyt molempien niiden elokuvat. Näin ollen minulla oli hyvä pohja lähteä lukemaan kirjasarjan kolmatta teosta, jota odotin jokseenkin innolla.

Taustaa

Narnian tarinat ovat brittimies Clive Staples Lewisin tuotantoa hieman toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Narnia kirjasarjan teoksia on yhteensä kuusi ja niistä kaikki ovat niittäneet suurta suosiota maailmalla. Kirjojen keskeisin tapahtumapaikka on täysin fantastinen Narnia-maailma, jossa hyvikset taistelevat pahiksia vastaan.

Kirjan juoni

Kirja alkaa, kun kaksi Pevensien sisarusta, Edmund ja Lucy ovat viettämässä kesää serkkunsa Eustancen luona. Lapsien ollessa makuuhuoneessa alkaa seinällä oleva vesiaiheinen taulu vuotaa. Yhtäkkiä lapset huomaavat olevansa keskellä merta. Lapsien onneksi he huomaavat purjelaiva Sarastuksen lähettyvillä. Lapset kiipeävät laivaan ja niin alkaa seikkailu Narniassa. Lapsien hämmästykseksi laivassa oli Kaspian, joka oli menettänyt kruununsa serkulleen. Kirjan aikana lapset ja Kaspian apureineen pyrkii löytämään Narnian seitsemän lordia, jotta he voisivat palauttaa vallan takaisin Kaspianille.

Tästä eteenpäin en halua kirjan juonta paljastaa, sillä se mahdollisesti pilaisi lukuelämyksenne, jos nyt joku haluaa kirjan lukea.

Mielipide & arvosana

Mielestäni kirja oli erittäin hyvä, mutta siinä oli silti asioita, joita olisin halunnut jättää lukematta. Näitä asioita olivat:

- Suunnattomat uskonnolliset huudahdukset tai mietteet.

- Liian tarkka yksityiskohtainen kerronta.

Antaisin kirjalle arvosanaksi 4,5/5. Suosittelen kaikkia lapsia lukemaan Narnia-sarjan kirjoja.

 

 

Tässä vielä linkki kirjailijan esittelyyn

http://pok.li/arj